Vegetarische zoete aardappelsalade met avocado en feta

In deze vegetarische zoete aardappelsalade zit boordevol groenten. De zachte smaken van avocado en feta en de frisse smaken van bosui en snoeptomaatjes komen heerlijk naar voren. De dressing van mayonaise en limoensap maakt het gerecht af, en niet te vergeten: door de toevoeging van de World Spice Blend - Kaapse Kruiden krijgt de salade een heerlijke bite.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Oventijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 2 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht, Lunch, Salade

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de zoete aardappelen in blokjes van circa 1,5 cm. Verdeel de zoete aardappelblokjes over een bakplaat en besprenkel met de olijfolie en de World Spice Blend – Kaapse Kruiden. Bak de aardappelen in circa 20 minuten gaar.
  2. Snijd de snoeptomaatjes, avocado en feta in blokjes, de bosui in dunne ringetjes en hak de walnoten in kleine stukjes.
  3. Meng alle gesneden groenten, de feta en de walnoten in een kom en voeg hier de afgebakken aardappelblokjes aan toe.
  4. Maak een dressing van de mayonaise en het sap van de limoen. Verdeel de dressing over de salade en serveer direct.

Ingrediënten

– 400 g zoete aardappel
– 1 el olijfolie
– 3 tl World Spice Blend – Kaapse Kruiden
– 1 avocado
– 1 bosui
– 200 g snoeptomaatjes
– 100 g feta
– 15 g walnoten
– 2 el mayonaise
– sap van 1 limoen

Benodigdheden

Bakplaat