Een lekkere winterse wortel-paprikasoep met een kruidige, warme smaak van kurkuma poeder.
1. Snipper de ui en knoflook fijn. Rasp de bospeen en snijd in plakjes. Ontpit de paprika en snijd in grove stukken.
2. Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit de knoflook en ui.
3. Voeg de stukken bospenen en paprika toe en bak 2 min op middelhoog vuur.
4. Meng het groentebouillon blokje met het kokende water en voeg toe aan de groenten.
5. Kook op laag vuur voor 20 minuten.
6. Haal de pan van het vuur, voeg Kurkuma gemalen toe en pureer met een staafmixer tot gladde soep.
7. Serveer met vers gehakte peterselie.
– 600 g bospeen, schoongemaakt
– 2 rode paprika’s
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 2 tl Kurkuma gemalen
– 1 blokje groentebouillon
– 3 g verse peterselie
– 1 el olijfolie
– 900 ml kokend water