Chai latte met sinaasappel en kruidnagel

Chai latte met sinaasappel en kruidnagel. Een heerlijk drankje waar je vanbinnen helemaal warm van wordt. Om dat warme gevoel te krijgen hebben we onze chai latte bereid met verschillende specerijen en kruiden, zoals kruidnagel en kaneelpoeder. Met de sinaasappel geven we de chai latte een klein zoet tintje. Een snel en makkelijk recept voor een heerlijk drankje!

  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Dranken

Bereidingswijze

1. Meng de Kaneel (gemalen), 1 tl Kruidnagels, Gember (gemalen) en de korrels Zwarte Peper in vijzel en maal tot een poeder.

2. Meng de kruidenmix in een pan met wat melk. Voeg vervolgens 800 ml melk toe en verwarm op laag vuur. Rasp de schil van de sinaasappel (alleen het oranje gedeelte) en voeg de helft toe aan de melk. Roer het geheel goed met een garde tot de chai latte warm is, maar laat het niet koken. Voeg de theezakjes toe en laat dit 5 minuten trekken. Verwijder het zakje en zeef de chai latte door een vergiet in een kan.

3. Schuim de resterende melk op met de melkopschuimer. Snijd de sinaasappel in parten en steek in en boog een rij Kruidnagels in de sinaasappel.

4. Verdeel de gekruide chai latte over de glazen en schep de melkschuim bovenop. Garneer met de resterende sinaasappelrasp en gekruide sinaasappel parten.

Variatietip:
Garneer de glazen met een kaneelstok. Maak de Chai Latte vegan door plantaardige melk te gebruiken.
Weet jij het verschil tussen bijvoorbeeld kruidnagel en kruidnagel? Ze lijken misschien hetzelfde, maar achter dezelfde kruiden en specerijen gaat een wereld van verschil schuil. Oorsprong, teeltproces, aandacht, verwerking, het zijn allemaal factoren die bepalen of kruidnagel echte kruidnagel is.

Ingrediënten

– 2 tl Kaneel (gemalen)
– 2 tl Kruidnagels 
– 1 tl Gember (gemalen)
– 4 korrels Zwarte peper 
– 1 l (plantaardige) melk
– 1 sinaasappel
– 2 zakjes zwarte thee

Benodigdheden

– Vijzel
– Melkopschuimer