Kanelbullar zijn Zweedse kaneelbroodjes die zich kenmerken door de kardemom kruiden in het deeg. Heerlijk als dessert, maar ook als tussendoortje bij een lekker kopje thee. Door de koek en speculaas kruiden krijgt deze klassieker een heerlijke kruidige smaak. Dit recept bevat makkelijke kant-en-klare croissant deeg, maar je kan natuurlijk ook je eigen deeg maken!
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Rol het croissantdeeg uit en druk de snijranden aan. Smelt de boter in een pan. Haal de kandijsuiker ui het potje.
Meng de suiker, Verstegen Mix voor Koek & Speculaas en Verstegen gemalen kardemom samen. Verdeel ¾ van de boter over het deeg en strooi het suikermengsel over de boter. Vouw 1/3 van het deeg naar binnen (korte kant naar binnen) en vouw daarna aan de andere kant 1/3 van het deeg er overheen. Snijd in slierten van 3 cm dikte. Twist de slierten tot een kronkel en rol op tot een cirkel, druk de uiteinde goed aan. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant met resterende boter en bak 12 minuten in de voorverwarmde oven
Haal de kanelbullar uit de oven en verdeel de kandijsuiker er over.
Zorg ervoor dat je Kanelbullar niet langer dan 12 minuten in de oven staan, ze moeten net niet gaar zijn, anders drogen ze uit.