Op werkdagen voor 23:59 besteld*, volgende dag in huis
Categorieën: Nagerecht

Oliebollen met kaneel en kandij

Eenvoudig
Bereidingstijd: 45 minuten | Rijstijd: 60 minuten
20 stuks
>60 min

Ga knallend het jaar uit met deze heerlijke zelfgemaakte oliebollen met kaneel en kandij. Makkelijk om zelf te maken en perfect om te serveren aan je gasten op Oudjaarsdag!

Oliebollen_met_kandij_en_kaneel

Bereidingswijze

1

Los de gist op in de lauwwarme melk en laat 10 minuten staan.

2

Meng in een grote kom bloem, basterdsuiker en een snufje zout. Klop langzaam de melk met gist erdoor tot een beslag zonder klontjes. Voeg dan het ei toe en meng.

3

Dek de kom af en laat op een warme plek 1 uur rijzen, tot het beslag in volume is verdubbeld.

4

Verhit een pan met olie of de friteuse op 180°C. Schep met 2 lepels of een ijsschep mooie bollen beslag direct in de hete olie, het is handig om de lepel even in de olie te dippen voor je gaat scheppen, dan glijdt het beslag er makkelijk af.

5

Bak de oliebollen ongeveer 5 minuten, draai ze halverwege om. Laat ze uitlekken op keukenpapier en maal er verse kaneel en kandij uit de molen overheen.

Variatietip

Maal ook wat van de kaneel door het beslag voor een optimale kaneelsmaak in de oliebollen.

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 500 ml melk, lauwwarm
  • 7 gram gedroogde gist
  • 1 ei
  • 2 el lichtbruine basterdsuiker
  • Verstegen kaneel molen
  • Kandij
  • Snufje zout

Benodigdheden

  • Friteuse of zonnebloemolie om in te frituren
  • IJsschep (optioneel)

Product Gebruikt in Dit Recept

Kaneel - Molen
Kaneel - Molen

€3,99