Tijdens de koude dagen zijn wij wel te porren voor een mals stoofvlees. We kiezen in dit recept voor riblappen wat we stoven met smaakmakers als oregano en basilicum en maken het compleet met een vleugje rode wijn. Serveer het stoofvlees op pappardelle voor een Italiaanse smaaksensatie op je bord!
Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in stukken van 2 cm en verwijder het groen van de cherrytomaten.
Snijd de riblappen in stukken van 3 cm. Verwarm een stoofpan met 2/3 van de olijfolie en bak de riblappen, ui en knoflook 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en roer door. Blus de riblappen af met de rode wijn en de runderbouillon. Stoof dit gedurende 3 uur met de deksel op de pan en roer af en toe door.
Voeg na 2 uur de bleekselderij, Verstegen Oregano en Verstegen Basilicum toe en roer door. Voeg de laatste 20 minuten de tomaten toe.
Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de pappardelle volgens de beschrijving op de verpakking. Rasp de Parmezaanse kaas grof.
Meng de resterende olijfolie door de pappardelle pasta. Verdeel de pasta en Italiaanse stoof over de borden en garneer met de Parmezaanse kaas en het loof van de bleekselderij.
Voeg wat extra zwarte olijvenplakjes toe voor een extra smaakbeleving.