Laat je verrassen door de hartverwarmende smaken van deze pittige zoete aardappelsoep met kurkuma, afgetopt met frisse koriander en knapperige taugé. De hot chilisaus zorgt voor een lekkere pittige, maar zoete touch aan de soep.
Verwarm de oven voor op 180C. Schil de zoete aardappelen en snijd in stukken van 4 cm. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd in ringen. Pel en snijd de knoflook en ui grof.
Verdeel de zoete aardappel, rode peper, knoflook, ui en 2/3 van de olijfolie over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 40 minuten in de oven.
Breng ondertussen een pan met het water en de kokosmelk aan de kook en los de groentebouillontabletten hierin op. Voeg de geroosterde groenten toe en pureer met behulp van een staafmixer tot een egale soep.
Breng de zoete aardappelsoep op smaak met de helft van de Verstegen Guilt Free - Hot Chili saus en Verstegen Kurkuma gemalen.
Verwarm een droge pan en rooster het Verstegen Sesamzaad in 4 minuten goudbruin. Hak de koriander grof.
Verdeel de pittige zoete aardappelsoep over de kommen en garneer met de koriander, geroosterde Verstegen Sesamzaad, taugé en de resterende Verstegen Guilt Free - Hot Chili saus.
Serveer geroosterd brood bij de soep wanneer deze niet glutenvrij hoeft te zijn of wanneer je de soep wilt serveren als volwaardige maaltijd.