Croissantdeeg uit blik heeft niet de beste reputatie. Maar het is stiekem heel handig in de keuken om te gebruiken voor baksels zonder te hoeven kneden. Zo ook deze chai cruffins met croissantdeeg, vol met specerijen van Verstegen, pit en een zoete custard.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rol de twee rollen croissantdeeg uit en snijd langs de stippellijntjes in drie vierkante lappen deeg (in plaats van 6 driehoeken). Van twee rollen croissantdeeg snijd je dan in totaal 6 lappen deeg. Duw de overgebleven stippellijntjes zachtjes dicht met je vingertoppen.
Werk per deeglap: bestrooi met suiker en de chai-specerijenmix van Verstegen.
Snijd vervolgens het deeg verticaal in 4 rechthoekige stroken. Leg 2 stroken over elkaar, maar zorg dat de bovenste strook 2 cm lager ligt en bestrooi met venkelzaadjes van Verstegen.
Rol vervolgens de chai cruffin op en vouw de onderkant strak dicht. Voeg het deeg toe aan een muffinvorm. Herhaal met de rest van het deeg.
Bak de chai cruffins 20 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
Maak ondertussen de custard: verwarm de melk in een pannetje.
Klop de eidooiers met suiker los en roer de maïzena erdoorheen. Giet de warme melk er al kloppend bij en roer glad.
Giet het mengsel terug in de pan en voeg de chai-specerijenmix en versgemalen zwarte peper toe. Breng de custard al roerend aan de kook en blijf goed roeren zodat de custard niet aankoekt.
Giet de custard in een kom en bedek het oppervlak direct met folie zodat er geen velletje ontstaat. Laat volledig afkoelen.
Vul een spuitvorm met de afgekoelde custard en vul de chai cruffins van onderen met de custard.