Op werkdagen voor 23:59 besteld*, volgende dag in huis
Categorieën: Nagerecht

Klassieke appeltaart met kaneel

Gemiddeld
Bereidingstijd: 40 minuten | Oventijd: 60 minuten l wachttijd: 50 minuten
12 personen
>60 min

Een klassieker met een moderne twist!

Klassieke_Appeltaart_met_Kaneel

De friszoete Kanzi appels in combinatie met de warme smaken van Verstegen Kaneel en rozijnen krijgen een knapperig jasje van het deeg. De Blue Band Heerlijk Romig zorgt voor een smeuïg deeg zonder zuivel te gebruiken. Pure verwennerij, maar dan geheel vegan!

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Mix 300 gr Blue Band Heerlijk Romig, tarwebloem, 150 gr suiker en het bakpoeder in de keukenmachine of met behulp van een handmixer tot een stevig deeg. Pak het deeg in plastic folie en laat dit 30 min. rusten in de koelkast.

2

Wel ondertussen de rozijnen gedurende 10 min. in lauw water. Schil de Kanzi appels, verwijder het klokhuis en snijd in stukken van 2 cm. Meng de appelblokjes met de Verstegen Kaneel gemalen, rozijnen en 30 gr suiker.

3

Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de vorm in met 15 gr Blue Band Heerlijk Romig. Rol het deeg uit met behulp van een deegroller tot een dikte van 5 mm en verdeel 2/3 van het deeg over de bodem en zijkant van de springvorm. Snijd het overige deeg in repen van 2 cm breed.

4

Verdeel het appelmengsel over het deeg en leg de repen deeg in een ruitpatroon over de appelvulling.

5

Smelt de overige Blue Band Heerlijk Romig in een pan. Strijk de gesmolten Blue Band Heerlijk Romig met behulp van een kwast over het deeg. Bak de appeltaart 50 min. in de oven gaar en goudbruin.

6

Verwarm ondertussen de abrikozenjam in een pan. Haal de appeltaart uit de oven en strijk de abrikozenjam met behulp van een kwast over de bovenkant van de appeltaart. Laat de appeltaart 45 min. afkoelen voor serveren.

Serveertip

lekker met een toef opgeklopte Blue Band Finesse 31%.

Ingrediënten

  • 330 gr Blue Band Heerlijk Romig, op kamertemperatuur
  • 500 gr tarwebloem
  • 600 gr roomkaas
  • 180 gr fijne suiker
  • 3 tl bakpoeder
  • 100 gr rozijnen
  • 1 kg Kanzi appels
  • 2 el suiker
  • 1 el Verstegen Kaneel gemalen
  • 2 el abrikozenjam

Benodigdheden

  • Keukenmachine of handmixer
  • Springvorm ⌀ 24 cm
  • Plastic folie
  • Deegroller

Product Gebruikt in Dit Recept