Op werkdagen voor 23:59 besteld*, volgende dag in huis
Categorieën: Nagerecht

Kruidnoten cheesecake

Gemiddeld
Bereidingstijd: 20 minuten | Oventijd: 50 minuten l Afkoelen: circa 60 minuten
8 - 10 personen
>60 min

Een romige cheesecake met de knapperigheid van kruidnoten

Kruidnoten cheescake

Warme herfstlucht, een kop thee, en de geur van koek en speculaaskruiden die langzaam door het huis trekt — dat is waar deze Kruidnoten‑Cheesecake voor staat: romige roomkaasvulling, een knapperige kruidnotenbodem en dat alles met de smaak van vanille en koek en speculaaskruiden.

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven op 180°C.

2

Maal de kruidnootjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en meng door de kruidnoten.

3

Bekleed een springvorm van 24 cm diameter met bakpapier en doe het kruidnotenmengsel op de bodem.

4

Druk stevig aan met een lepel en zet in de koelkast.

5

Meng de roomkaas met de suiker, koekkruiden, vanillemerg en een snufje zout en voeg een voor een de eieren toe.

6

Meng als laatste de creme fraiche erdoor.

7

Giet dit mengsel op de kruidnotenbodem en zet in de oven.

8

Zet een bak met water op de bodem van de oven en bak de taart 50 minuten.

9

Zet de oven uit en laat de cheesecake een uur afkoelen.

10

Zet vervolgens in de koelkast tot hij helemaal afgekoeld is.

11

Versier met extra (chocolade)kruidnoten.

Ingrediënten

  • 250 g kruidnootjes
  • 75 g boter
  • 500 g roomkaas
  • 100 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 125 g crème fraise
  • 1 tl Verstegen Koek en Speculaas kruiden
  • 1 Verstegen Vanillestokje
  • snufje zout
  • (chocolade) kruidnoten ter decoratie

Benodigdheden

  • keukenmachine of mixer
  • springvorm 24 diameter

Product Gebruikt in Dit Recept

Vanille - Peg card
Vanille - Peg card

€4,99