Een romige cheesecake met de knapperigheid van kruidnoten
Warme herfstlucht, een kop thee, en de geur van koek en speculaaskruiden die langzaam door het huis trekt — dat is waar deze Kruidnoten‑Cheesecake voor staat: romige roomkaasvulling, een knapperige kruidnotenbodem en dat alles met de smaak van vanille en koek en speculaaskruiden.
Verwarm de oven op 180°C.
Maal de kruidnootjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en meng door de kruidnoten.
Bekleed een springvorm van 24 cm diameter met bakpapier en doe het kruidnotenmengsel op de bodem.
Druk stevig aan met een lepel en zet in de koelkast.
Meng de roomkaas met de suiker, koekkruiden, vanillemerg en een snufje zout en voeg een voor een de eieren toe.
Meng als laatste de creme fraiche erdoor.
Giet dit mengsel op de kruidnotenbodem en zet in de oven.
Zet een bak met water op de bodem van de oven en bak de taart 50 minuten.
Zet de oven uit en laat de cheesecake een uur afkoelen.
Zet vervolgens in de koelkast tot hij helemaal afgekoeld is.
Versier met extra (chocolade)kruidnoten.
€4,99