De knapperige stroopwafels vormt de perfecte taco voor het luchtig geklopte kardemom vanille-ijs. De Verstegen Kardemom zorgt voor een kruidige twist in het zoete dessert. Dit zorgt voor een perfecte balans met de nootachtige pistachecrème.
Halveer het Verstegen Vanillestok over de lengte en schraap hier met de achterkant van een lepel het merg uit de vanillepeul.
Verwarm een pan met de suiker, 200 ml water, Verstegen Kardemonpeulen en het vanillemerg. Breng aan de kook en kook dit gedurende 5 minuten in. Haal vervolgens de kardemompeulen eruit.
Schep het slagroomijs in een keukenmachine en mix met het vanille suikerwater tot een romig geheel en zet het vanille kardemomijs terug in de vriezer.
Verdeel de stroopwafels over bakpapier en plaats deze gedurende 30 seconde in de magnetron op 300w.
Haal de stroopwafels uit de magnetron en vouw deze voorzichtig dubbel, laat in een lege eidoos afkoelen zodat er een taco ontstaat. Hak de pistache en gevriesdroogde aardbeien grof.
Verdeel in de stroopwafel taco’s het whipped vanille kardemonijs. Garneer met de pistache crème, gehakte pistachenoten en gevriesdroogde aardbeien.
Verdeel hier wanneer deze in het seizoen zijn nog verse frambozen overheen. Geen magnetron? Verwarm de stroopwafels in een pan tot de stroop net is gesmolten.