Op werkdagen voor 23:59 besteld*, volgende dag in huis
Categorieën: Vegetarisch

Vegetarische Shepherd's Pie

Gemiddeld
Bereidingstijd: 30 minuten | Oventijd: 30 minuten
4 personen
40-60 min

Ultiem comfortfood, zo zou je deze ovenschotel kunnen noemen! Door de toevoeging van cranberries en pastinaak krijgt het peulgehakt een friszuur en zoete smaak dat perfect samengaat bij de romige aardappelpuree. Een gerecht dat zeker niet op de kersttafel zal misstaan!

Shepherds_Pie_met_laurier

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Verhit een pan met water en wat Verstegen Zeezout en kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar. Giet af en laat goed uitstomen.

2

Pel en snipper de sjalot en de knoflook fijn. Snijd de shiitake grof. Schil de pastinaak en snijd in blokjes van maximaal 1 cm. Bereid het Verstegen Kneed & Klaar Peulgehakt Klassiek Gekruid volgens de beschrijving op de verpakking.

3

Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de shiitake en pastinaak toe en bak 5 minuten. Rul het Verstegen Kneed & Klaar Peulgehakt Klassiek Gekruid samen met de tomatenpuree mee in de pan. Voeg de Verstegen Paprikapoeder pikant, Verstegen Laurier, de cranberries, doperwten en groentebouillon toe. Laat even rustig pruttelen en het meeste vocht verdampen.

4

Warm ondertussen de melk op in een steelpan, maar zorg dat het niet kookt. Stamp de aardappelen met behulp van een pureestamper fijn. Schenk de warme melk op de aardappelen en roer met een garde de ongezouten roomboter erdoorheen. Blijf net zo lang roeren tot de boter is gesmolten en goed is opgenomen. Breng op smaak met Verstegen Zwarte peper en Verstegen Zeezout.

5

Verdeel het gehaktmengsel over een ruime ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree eroverheen. Maak met de tanden van een vork een mooi patroon. Bak de ovenschotel in de oven voor 30 minuten goudbruin.

6

Snijd de bieslook in dunne ringen. Haal de Shepherd’s Pie uit de oven en garneer met de bieslook.

Variatietip

Liever een Shepherd’s Pie met vlees proberen? Gebruik dan eens pulled chicken voor een verrassende twist!

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • Verstegen Zeezout
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 125 gr shiitake
  • 400 gr pastinaak
  • 2 stuks Verstegen Kneed & Klaar Peulgehakt Klassiek Gekruid
  • 1 el olijfolie
  • 70 gr tomatenpuree
  • 1 el Verstegen Paprikapoeder pikant
  • 1 Verstegen Laurier
  • 50 gr cranberries (gedroogd)
  • 300 gr doperwten (diepvries)
  • 250 ml groentebouillon
  • 150 ml volle melk
  • 30 gr ongezouten roomboter
  • Verstegen Zwarte peper
  • 20 gr verse bieslook

Benodigdheden

  • Ruime ovenschaal
  • Pureestamper

Product Gebruikt in Dit Recept

Zeezout - Molen
Zeezout - Molen

€2,79

Laurier - Voorraadpot
Laurier - Voorraadpot

€4,59

Zwarte Peper - Molen
Zwarte Peper - Molen

€3,39