Op werkdagen voor 23:59 besteld*, volgende dag in huis
Categorieën: Nagerecht

Appel kaneel galette met kardemom

Gemiddeld
Bereidingstijd: 45 minuten | oventijd: 40 minuten l wachttijd: 180 minuten
8 taartpunten
>60 min

Een heerlijke galette met appel, kaneel, kardemom en rozijnen. Lekker met een bol ijs als nagerecht of als zoetigheid tussendoor.

Appel_kaneel_galette_-_kardemom

De geur van versgebakken deeg en warme specerijen je huis vult, wie wil dat nou niet! Gevuld met sappige appels omhuld door kardemom en rozijnen. Serveer lauwwarm voor het ultieme verwenmoment.

Bereidingswijze

1

Meng in de keukenmachine de bloem, kristalsuiker en ongezouten roomboter tot een kruimige deeg. Voeg het koude water en eventueel het appelazijn toe en draai in de keukenmachine tot een deegbal. Omwikkel het deeg in plasticfolie en laat voor circa 2 à 3 uur in de koelkast liggen.

2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels, verwijder het klokkenhuis en snijd deze in dunne plakjes. Meng de stukjes appel met de rozijnen, Verstegen kaneel, Verstegen kardemom en citroensap in een kom.

3

Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit in een grote cirkel, tot het deeg circa 0,5 cm dik is. Leg dit vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat.

4

Verdeel het appel-kaneel-kardemom mengsel over het midden van het deeg en vouw de randen iets over de vulling. Klop het ei los, bestrijk de randen met het ei en bestrooi met de lichtbruine basterdsuiker.

5

Zet de appel-kaneel galette voor 30 à 35 minuten in een voorverwarmde oven. Haal na bakken uit de oven en laat deze op een rooster afkoelen alvorens te serveren.

Variatietip

Probeer ook eens andere toppings zoals rood zomerfruit of rabarber. Een galette kun je ook hartig serveren met bijvoorbeeld paddenstoelen, paprika en gehakt.

Ingrediënten

  • 4 appels, bijvoorbeeld Jonagold
  • rozijnen
  • lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el citroensap
  • 1 ei
  • 2 el Verstegen Kaneel
  • 1 el Verstegen Kardemom gemalen
  • Verstegen Zeezout naar smaak toevoegen

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • 1 vel plasticfolie
  • 1 vel bakpapier
  • Bakplaat

Product Gebruikt in Dit Recept