Op werkdagen voor 23:59 besteld*, volgende dag in huis
Categorieën: Vlees

Langzaam gegaarde runderschenkel met gluhwein jus

Gemiddeld
Bereidingstijd: 30 minuten | Oventijd: 40 minuten
4 personen
>60 min

De langzaam gegaarde runderschenkel die zo van het bot afvalt wordt geserveerd met een smaakvolle rijke glühwein saus met kruidige diepgang. De krokante krielaardappeltjes zorgen voor een heerlijke crunch bij dit feestelijke gerecht.

Kaneel_nootmuskaat_steranijs_-_Runderschenkel

Bereidingswijze

1

Schil de sinaasappel met de dunschiller, halveer en pers uit.

2

Verwarm een pan met 2 el olijfolie en bak de runderschenkels goudbruin. Blus af met rode wijn, suiker, sinaasappel schil en sap, Verstegen Kaneel, Verstegen Steranijs en runderfond. Breng aan de kook en rasp 1/3 van de Verstegen Nootmuskaat in de pan zodat je een kruidige glühwein jus krijgt. Laat 3 uur stoven tot het vlees gaar is en uit elkaar valt.

3

Verwarm de oven voor op 190°C. Schil de bospeen en halveer over de lengte, snijd de rode bieten in kwarten. Maak de spruitjes schoon en halveer.

4

Verdeel de groente met de helft van het zout en peper en 2 el olijfolie over een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats 20 minuten in de voorverwarmde oven.

5

Zet de krieltjes in een pan onder water en breng aan de kook. Kook gedurende 10 minuten en giet af.

6

Plet de krieltjes met een vork en meng deze met de Verstegen paprikapoeder mild en de overige olijfolie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 40 minuten in de voorverwarmde oven.

7

Bind de glühwein jus met het aardappelzetmeel.

8

Verdeel de crispy aardappelen, geroosterde groente en runderschenkels over de borden. Schenk de glühweinjus over de schenkels.

Variatietip

Vervang de runderschenkels door sukadelappen wanneer er geen bot in het vlees mag zitten. Deze stoof je gedurende 3 uur in het glühweinvocht.

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 7 el olijfolie
  • 4 runderschenkels
  • 250 ml rode wijn
  • 80 g suiker
  • 2 st Verstegen Kaneelstokken
  • 3 st Verstegen Steranijs
  • 400 ml runderfond
  • 1 Verstegen nootmuskaat
  • 300 g gekleurde bospeen
  • 150 g gekookte rode biet
  • 200 g spruitjes
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 250 g krielaardappelen
  • 1 tl Verstegen Paprikapoeder mild
  • 1 el aardappelzetmeel

Benodigdheden

  • Dunschiller
  • Rasp

Product Gebruikt in Dit Recept

Kaneel - Peg card
Kaneel - Peg card

€2,79

Steranijs - Peg card
Steranijs - Peg card

€1,69

Nootmuskaat Heel - Peg card
Nootmuskaat Heel - Peg card

€1,89