Een verrassende twist op de klassieke tiramisu. De romige lagen mascarpone met een vleugje vanille in combinatie met de kokosmelk geeft een tropisch accent dat perfect samensmelt met de aardse tonen van de matcha.
Halveer het Verstegen Vanillestok over de lengte en schraap hier met de achterkant van een lepel het merg uit de vanillepeul.
Split de eieren en mix het eigeel met de suiker en het vanillemerg tot een lichtgeel en luchtig mengsel.
Klop de slagroom en het eiwit luchtig met een mixer en mix hier in delen de mascarpone door.
Meng de helft van het matchapoeder met de kokosmelk, 100 ml water, agave siroop, Verstegen Kaneel gemalen en Verstegen Gember gemalen tot een egaal mengsel.
Dip 1/3 van de lange vingers aan één kant 30 seconde in het matcha mengsel en verdeel dit over de glazen. Verdeel 1/3 deel van het roommengsel over de lange vingers. Herhaal deze stap nog 2 keer zodat er 3 lagen ontstaan.
Verdeel de overige matcha over de tiramisu en garneer met de rode besjes. Laat de matcha tiramisu 1 uur opstijven in de koelkast voor dat deze geserveerd wordt.
Voeg wanneer de tiramisu niet alcoholvrij hoeft te zijn 30 ml brandy toe aan de kokosmelk.
€4,99