Caesar salade met gegrilde kip

Deze heerlijke caesar salade met gegrilde kip en ansjovis is een ideale salade om te serveren als bijgerecht. De kip is op smaak gebracht met De Original Spice Blend - Traditional Blend met Kip. Deze blend bevat 100% natuurlijke ingrediënten en geen toegevoegd zout (zoutarm). Maak dit recept compleet met zelfgemaakte croutons.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Bijgerecht, Lunch, Salade

Bereidingswijze

  1. Smeer de kipfilet in met olijfolie en bestrooi met de Original Spice Blend – Traditional Blend voor Kip. Gril (op de barbecue of in een grillpan) tot ze gaar zijn en mooie grilstrepen hebben. Laat de gegrilde kip afkoelen en snijd in reepjes.
  2. Snijd de Romaine sla en was in een vergiet, laat goed uitlekken.
  3. Rasp het knoflookteentje en snijd de ansjovis heel fijn. Rasp de citroenschil en pers de citroen uit. Meng de yoghurt, mayonaise en 2 el olijfolie met elkaar tot een dressing en voeg de geraspte knoflook, fijngesneden ansjovis en fijngeraspte Parmezaanse kaas toe. Breng de dressing op smaak met de citroenrasp en citroensap.
  4. Snijd het brood in kleine blokjes en doe in een mengkom. Besprenkel het brood met olijfolie en voeg de Knoflookpoeder toe. Bak de croutons in een koekenpan goudbruin en laat uitlekken op een keukenpapiertje.
  5. Doe de sla in een kom of schaal en meng 3/4 van de dressing erdoor. Leg de kip er op, gevolgd door de croutons en Parmezaanse kaas flakes. Maak af met nog een beetje dressing.

Ingrediënten

– 250 g kipfilet
– 2,5 tl Original Spice Blend – Traditional Blend voor Kip
– 1 krop Romaine sla
– 1 teentje knoflook
– 4 ansjovisfilets
– 1 citroen
– 4 el yoghurt
– 2 el mayonaise
– olijfolie
– 80 g fijn geraspte Parmezaanse kaas
– 3 sneetjes oud wit brood
– 1 tl Knoflookpoeder
– 50 g Parmezaanse kaas flakes