Hamburgertjes van rundergehakt en kikkererwten

Mini hamburgers voor een gezellige gourmetavond. De hybride burgertjes zijn een leuke afwisseling en ook nog eens makkelijke manier om minder vlees te eten. Je serveert de broodjes als een echte mini hamburger. Met dit recept maak je 8 kleine burgers.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Giet de kikkererwten af en hak in een keukenmachine of met een staafmixer fijn. Er mogen nog kleine stukjes in zitten. Snipper de sjalot heel fijn.

2. Meng het gehakt met de kikkererwten, Mix voor Hamburger, fijngesnipperde sjalot, het ei, de mosterd en de worcestersaus. Vorm kleine burgertjes en bak ze op het gourmetstel of de teppanyaki plaat.

3. Bak de mini burgerbroodjes af volgens aanwijzing op de verpakking.

4. Snijd de broodjes open en beleg ze met een plakje tomaat, een blaadje little gem sla en het burgertje. Serveer met een dot Guilt Free – Tomato Ketchup.

Ingrediënten

– 250 g rundergehakt
– 1 blik kikkererwten (á 150 g)
– 1 el Mix voor Hamburger
– 1 tl mosterd
– 1 tl worcestersaus
– 1 sjalot
– 1 ei
– 8 mini burgerbroodjes (of brunchbroodjes)
– 1 tomaat
– 1 kropje little gem
– Guilt Free – Tomato Ketchup