Mexicaanse tortilla muffins met gehakt, mais en avocado. Een tortilla met een twist. Deze Mexicaanse tortilla muffins met gehakt, mais, paprika en geraspte kaas zijn lekker, ook voor de kids. Serveer met de avocado dip.
1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Steek de tortilla wraps uit met een uitsteekring, ongeveer 3 à 4 per wrap.
2. Snijd de paprika in blokjes. Laat de mais uitlekken. Snipper de rode ui fijn.
3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui aan. Voeg het rundergehakt en de Mix voor Gehakt – Mexicaans toe. Bak het gehakt rul. Voeg de paprika, mais en gezeefde tomaten toe en laat voor 3 minuten op laag vuur pruttelen.
4. Leg een kleine tortilla in de muffinvorm en druk dit aan tot er een bakje ontstaat. Herhaal dit voor de overige vormen. Verdeel het gehaktmengsel over de tortilla vormen. Garneer met de geraspte kaas en bak voor 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven.
5. Halveer ondertussen de avocado, verwijder de pit en prak deze samen met de zure room en Koriander in een kommetje fijn.
6. Serveer de Mexicaanse tortilla muffins met de avocado dip.
Variatietip:
Voeg naar smaak nog zwarte bonen of jalapeño toe. Serveer eventueel een frisse groene salade bij de tortilla muffins.
Voor de tortilla muffin:
– 4 grote tortilla wraps
– 300 g rundergehakt
– 1 groene paprika
– 1 blikje mais à 150 g
– 250 g gezeefde tomaten
– 100 g geraspte kaas
– 1 rode ui
– 1 zakje Mix voor Gehakt – Mexicaans
– 2 el olijfolie
Voor de avocado dip:
– 1 avocado
– 2 el zure room
– 2 tl Koriander
– Uitsteekring (of omgedraaid bakje om met mes uit de snijden)
– Muffinvorm voor 12 houders