Deze rijk gevulde mini bladerdeeghapjes met kip, paprika en kastanjechampignons zijn lekker pikant. Ideaal voor tijdens een feestje of voor bij de borrel. Dit recept is voor ongeveer 10 bladerdeeghapjes waar je met z'n vieren heerlijk van kunt smullen.
1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en laat ontdooien. Snipper de halve ui, knoflook, paprika en kastanjechampignons fijn. Snijd de kipdijfilet in kleine blokjes.
2. Verhit de boter in de pan. Voeg de ui, knoflook, paprika, kastanjechampignons, blokjes kipdijfilet en Mix voor Kip Pikant toe. Bak de kip lichtbruin aan. Voeg eventueel naar smaak zout toe. Laat afkoelen.
3. Snijd met een mesje de hoeken van de 20 plakjes bladerdeeg, zodat er ronde plakjes ontstaan. Tip: Doe dit bijvoorbeeld met een omgedraaid kommetje, zoals in de video. Leg 10 plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat (doe dit bij een kleine oven eventueel in twee delen). Prik in elk plakje een aantal gaatjes met een vork. Verdeel de afgekoelde kipvulling over de 10 vellen bladerdeeg. Bestrijk de randen met koud water.
4. Leg op elke vulling een plakje bladerdeeg. Druk de randen met een vork dicht. Klop 1 ei op en bestrijk de bladerdeeghapjes met een kwastje met het opgeklopte ei. Bestrooi met de Sesamzaad ter garnering. Bak in ongeveer 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven.
– 20 plakjes bladerdeeg (diepvries)
– 350 g kipdijfilet
– 1 groene paprika
– 6 kastanjechampignons (circa 100 g)
– 1 ei
– ½ ui
– 2 tenen knoflook
– 1 el Mix voor Kip Pikant
– 2 tl Sesamzaad
– 25 g boter
– zout, naar smaak
– 2 vellen bakpapier
– Bakplaat