Linzensoep met kruidige crème fraîche en krokant gebakken spekjes. Lekker als snelle maaltijd, met brood naar keuze.
1. Snipper de ui en de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit de ui en knoflook met 2 el World Spice Meal – Couscous in de pan. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut al roerend mee.
2. Voeg de linzen, 700 ml heet water en het blokje groentebouillon toe. Kook op laag vuur voor 10 minuten. Pureer vervolgens met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.
3. Bak ondertussen de spekreepjes in een droge koekenpan tot deze naar smaak krokant zijn. Laat de gebakken spekreepjes uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
4. Snijd ondertussen de koriander fijn. Meng de crème fraîche met 1 tl World Spice Meal – Couscous en het fijngesneden korianderblad in een kommetje. Breng eventueel op smaak met zout.
5. Schenk de soep in kommen. Garneer iedere kom met een eetlepel kruidige crème fraîche en naar smaak met de uitgebakken spekjes.
Voor de linzensoep:
– 125 g gerookte magere spekreepjes
– 1 blik linzen à 400 g (±250 g uitgelekt)
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 1 el tomatenpuree
– 2 el World Spice Meal – Couscous
– 1 blokje groentebouillon
– 2 el olijfolie
– 700 ml heet water
– peper en zout, naar smaak
– brood, naar keuze
Voor de kruidige crème fraîche:
– 125 g crème fraîche
– 1 tl World Spice Meal – Couscous
– ½ bosje verse koriander
– zout, naar smaak
– Staafmixer