Groentesoep met prei, bleekselderij en soepballetjes

Een lichte zomerse groentesoep met prei, bleekselderij, bospeen, vermicelli en kleine soepballetjes.

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht, Lunch, Soep

Bereidingswijze

1. Snijd de prei in ringen, de bleekselderij in kleine plakjes en de bospenen in dunne plakjes. Snipper de knoflook fijn. Meng 1,5 L warm water met de groentebouillonblokjes.

2. Meng in een kom het gehakt met de Mix voor Gehakt – Tuinkruiden. Draai kleine soepballetjes van circa 5 gram.

3. Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit de knoflook aan. Voeg de bouillon, vermicelli en kleine soepballetjes en laat voor circa 5 minuten koken. Voeg de prei, bleekselderij, bospenen en vermicelli toe. Laat voor circa 3 minuten koken, zodat de groenten beetgaar blijven.

4. Snijd de peterselie fijn. Verdeel de soep over de borden en garneer met de fijngesneden peterselie.

Ingrediënten

– 500 g gehakt, naar keuze
– 1 prei
– 3 stengels bleekselderij
– 2 bospenen
– 250 g vermicelli
– 2 tenen knoflook
– 1 zakje Mix voor Gehakt – Tuinkruiden
– 2 groentebouillonblokjes
– half bosje verse peterselie
– 1,5 L warm water
– 2 el olijfolie

Benodigdheden

– Grote Soeppan