Pasta met kipgehaktballetjes

Geef pit aan je avond met deze pikante kipgehaktballetjes. Lekker met tagliatelle, knapperige groenten en een zachte, frisse saus.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht, Pasta

Bereidingswijze

1. Snipper de knoflook fijn. Snijd de rode puntpaprika’s in grove stukken van 4 x 4 cm, de kastanje champignons in plakjes en de courgette in halve plakjes.

2. Kook de tagliatelle volgens aanwijzing op de verpakking.

3. Meng het gehakt met de Mix voor Kip – Pikant, de fijngesneden knoflook en het ei. Voeg eventueel paneermeel toe. Draai kleine gehaktballen, ter grootte van een pingpongbal.

4. Verhit ondertussen een wokpan met olijfolie. Voeg de gehaktballen toe en bak de gehaktballen rondom bruin. Voeg de groenten toe en wok in 5 à 6 minuten knapperig beetgaar.

5. Voeg de kookroom, citroensap en eventueel peper en zout toe en laat 2 minuten sudderen. Serveer met de gekookte tagliatelle en peper naar smaak.

Ingrediënten

– 600 g kipgehakt naturel
– 350 g tagliatelle
– 250 g kastanjechampignons
– 2 rode puntpaprika
– 1 courgette
– 200 ml kook- of slagroom
– 1 ei
– 3 tenen knoflook
– 2 el Mix voor Kip – Pikant
– 1 citroen (of 4 tl citroensap)
– 3 el olijfolie
– paneermeel, naar smaak
– peper en zout, naar smaak