Met salades kun je oneindig variëren. Deze zomerse pastasalade met gegrilde groenten is een makkelijk recept voor tal van gelegenheden.
1. Kook de penne pasta in een ruime pan volgens aanwijzing op de verpakking gaar. Spoel af onder koud water na het koken, om plakken te voorkomen.
2. Halveer ondertussen de paprika’s en verwijder het zaad. Snijd de courgette in dunne plakken en de uien in plakken. Verwijder de stelen van de oesterzwammen.
3. Besprenkel de groenten naar smaak met olijfolie en grill deze in een grillpan of op de barbecue gaar. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
4. Meng in een ruime serveerschaal de penne pasta met de World Spice Blend – Pasta Verde en de olijfolie extra vierge. Snijd de gegrilde groenten in even grote stukken en de mozzarella in stukjes en voeg deze toe. Hak de basilicumblaadjes fijn.
5. Voeg de rucola, zongedroogde tomaten, basilicum en kappertjes toe aan de salade.
Variatietip:
Liever werken zonder BBQ of grillpan? Wok de groenten kort in een wokpan voor een knapperige bite.
– 200 g penne pasta
– 85 g rucola
– 1 rode paprika
– 1 gele paprika
– 1 courgette
– 2 rode uien
– 150 g oesterzwammen
– 100 g zongedroogde cherrytomaten, uitgelekt
– 2 bollen buffelmozzarella à 125 g
– 1 bosje verse basilicum à 15 g
– 25 g kappertjes, uitgelekt
– 3 el World Spice Blend – Pasta Verde
– 3 el olijfolie extra vierge
– zout en peper, naar smaak