Een simpele kip Alfredo met broccoli en pasta. Heerlijk met room en geraspte kaas. Een makkelijke maaltijd voor een doordeweekse dag.
1. Snijd de kipfilet in blokken en wrijf deze in met de Mix voor Kip – Traditioneel. Laat kort intrekken.
2. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Snipper de ui en knoflook fijn.
3. Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking. Kook ondertussen de broccoli in 6 à 8 minuten beetgaar.
4. Verhit ondertussen een pan met de boter. Fruit de knoflook en ui in de pan aan. Voeg de gekruide kip toe en bak deze rondom bruin en gaar.
5. Blus de gebraden kip af met de kookroom en Peterselie. Laat voor circa 1 à 2 minuten inkoken op laag vuur. Voeg de gekookte pasta en broccoli toe aan de kip Alfredo. Voeg de geraspte kaas toe en eventueel naar smaak peper en/of zout toe. Roer rustig door en serveer direct.
– 700 g kipfilet
– 1 broccoli
– 300 g pasta, naar keuze
– 250 ml kookroom
– 150 g geraspte kaas, naar keuze
– 2 tenen knoflook
– 1 ui
– 1 zakje Mix voor Kip – Traditioneel
– 1 à 2 el Peterselie
– 40 g boter
– peper en zout, naar smaak