Boerenomelet met zoete aardappel. Een eiergerecht met zoete aardappel, courgette en paprika. Lekker als ontbijt of lunch met een zachte Provençaalse smaak!
1. Kluts de eieren met een scheutje melk en de World Spice Meal – Omelet. Voeg zout toe naar smaak.
2. Schil de zoete aardappel. Snijd de bosui in ringen. Snijd de tomaten, paprika, courgette en zoete aardappel in blokjes. Snijd de manchego in kleine snippers.
3. Kook de zoete aardappelblokjes in ruim water in een pan gaar.
4. Verhit een pan met (olijf)olie naar smaak. Voeg de gekookte zoete aardappel en gesneden groente toe en bak voor circa 2 à 3 minuten.
5. Schenk het eimengsel over de groenten en zet het vuur laag. Voeg de manchego en bosui toe en laat het ei met een deksel op de pan stollen.
Tip:
Het is beter om niet te veel zout te gebruiken. Tip: proef eerst voordat je zout toevoegt. Met kruiden en specerijen is je gerecht vaak al heerlijk op smaak!
Variatietip:
Varieer ook eens door 125 g chorizowost in kleine blokjes te snijden en deze met de groente kort mee te bakken.
– 8 eieren
– een scheutje melk
– 2 bosui
– 2 tomaten
– ½ rode paprika
– ½ courgette
– 50 g zoete aardappels
– 100 g manchego kaas
– 3 el World Spice Meal – Omelet
– 2 el (olijf)olie, naar smaak