Healthy pancakes met kokos en mango

Goede voornemens voor het nieuwe jaar? Begin het jaar goed met dit voedzame ontbijt: Healthy pancakes met kokos en mango. Het recept zit boordevol vitamines door het verse fruit. Is mango niet je favoriete fruit? Geen probleem, de pancakes zijn ook heerlijk met andere fruitsoorten. Vervang de mango simpelweg door jouw lievelingsfruit!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Ontbijt

Bereidingswijze

1. Schil de banaan en snijd in stukken. Meng de banaan met de eieren, amandelmelk, Mix voor Koek & Speculaas en havervlokken.

2. Mix dit met een staafmixer kort tot een geheel. Verwarm een pan met de boter en giet 2 el van het beslag in de pan en bak deze aan beide kanten voor 4 minuten tot goudbruin en gaar. Herhaal dit tot dat het beslag op is, er kunnen ongeveer 12 pannenkoeken uit het beslag gehaald worden.

3. Schil ondertussen de mango en snijd deze in plakken van 0,5 cm dik. Verdeel deze over de pannenkoeken en strooi hier de kokosrasp overheen. Verdeel als laatste de pistachenoten en cacaon nibs over de pannenkoeken.

4. Serveer de pannenkoeken met de mayple syrup.

Variatietip:
Mocht er geen mango in het seizoen zijn vervang deze dan door bosvruchten of aardbeien. Voeg hier dan als extra nog wat poedersuiker aan toe.

Ingrediënten

– 2 bananen
– 2 eieren
– 300 ml amandelmelk
– 1 el Mix voor Koek & Speculaas
– 600 g havervlokken
– 1 el ongezouten boter
– 1 mango
– 20 g kokosrasp
– 20 g pistachenoten
– 10 g cacao nibs
– 2 el mayple syrup

Benodigdheden

– Staafmixer