Kip maak je het lekkerst krokant met de Mix voor Kip Krokant. Met de kerrie variant geef je jouw krokante kip lekker veel smaak. Voeg eens krokante kipstukjes toe aan een salade als deze! Perfect voor de zomer en gevuld met heerlijke frisse groenten en lekker zoete mango.
1. Halveer de cherrytomaten. Snijd de radijs in dunne plakjes. Snijd de komkommer in kwarten, de rode ui in halve ringen en de mango in blokjes.
2. Snijd ook de kip(dij)filet in blokjes en doe in een kom.
3. Voeg bij de bereiding in de oven of airfryer 1 eetlepel water toe en meng goed met de kip.
4. Verdeel de Mix voor Kip Krokant – Kerrie gelijkmatig over de kip tot deze geheel bedekt is.
Bereiding oven: Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de kip in een ovenschaal en bak voor circa 15 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin.
Bereiding airfryer: Verwarm de airfryer voor op 180°C. Verdeel de kip in de mand van de airfryer en verwarm voor circa 8 minuten. Schud tussendoor om.
Bereiding koekenpan: Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de kip in 8-10 minuten op middelhoog vuur, goudbruin en gaar. Keer regelmatig, zodat de kip niet aanbrandt.
5. Maak ondertussen een dressing van de olie, de honing, de mosterd en de dille. Meng dit in een kommetje. Voeg naar smaak Zwarte peper toe.
6. Verdeel de sla, groenten en mango over 2 borden samen met de kip en verdeel hierover naar smaak de dressing. Serveer direct.
Variatietip:
Serveer de salade met een volkoren (stok)broodje of een (groenten)soep. Voeg gerust extra groenten en/of een andere soort fruit toe. Denk bijvoorbeeld aan avocado of paprika, maar ook rijpe perzik of ananas is erg lekker in deze salade.
– 200 g kip(dij)filet
– 125 g cherrytomaten
– 100 g radijs
– 75 g sla (bijvoorbeeld jonge bladsla melange)
– ½ komkommer
– ½ mango
– 1 rode ui
– 2 el olijfolie
– 1 el honing
– 1 el mosterd
– 4,5 el Mix voor Kip Krokant – Kerrie
– 1 tl Dille
– Zwarte peper, naar smaak