Deze mini saucijzenbroodjes zijn een heerlijk hapje voor tijdens een feestje of bij de borrel. Met dit recept maak je 16 saucijzenhapjes waar je heerlijk met z'n vieren van kunt eten.
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Klop 1 ei los in een bakje.
2. Meng het gehakt in een kom met het zakje Mix voor Gehakt – Italiaans. Voeg de helft van het ei toe en kneed het gehakt goed door. Halveer het gehakt.
3. Rol het bladerdeeg uit en snijd deze in de lengte doormidden. Verdeel de helft van het gehakt over de helft van het bladerdeeg, alles op 1 zijde. Herhaal nogmaals.
4. Vouw de lege bladerdeeg kant over de gehakt, zodat je twee lange rollen krijgt. Druk de randen met een vork dicht. Snijd elke rol in 8 even grote stukjes, door steeds de rol te halveren.
5. Leg alle 16 minisaucijzenbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk deze met een kwastje met het overgebleven losgeklopte ei. Bak in ongeveer 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven.
– 300 g rundergehakt
– 1 rol vers bladerdeeg (of 8 plakjes diepvries bladerdeeg)
– 1 ei
– 1 zakje Mix voor Gehakt – Italiaans
– Bakplaat
– Bakpapier