Pikante kip met tzatziki en frisse salade van mango en radijs

Gegrilde pitabroodjes gevuld met een lekkere salade van mango, radijs en ijsbergsla. Een frisse tegenhanger van de pikante kipfilet van de BBQ. Dit zomerse gerecht wordt geserveerd met een frisse tzatziki. Een lekker snelle BBQ maaltijd, bijvoorbeeld voor doordeweeks.

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Rasp de komkommer met een grove rasp, voeg toe aan een zeef en laat voor 10 minuten het vocht van de komkommer uitlekken. Rasp de gele schil van de citroen. Pel en snijd ondertussen de tenen knoflook fijn, meng dit samen met de uitgelekte komkommer, zout en peper door de Griekse yoghurt en rasp hier de citroenrasp doorheen.

2. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.

3. Meng de kipfilet met de Verstegen Mix voor Kip – Pikant en olijfolie, laat dit 10 minuten marineren.

4. Snijd ondertussen de avocado en mango in blokjes, schaaf de radijs met een kaasschaaf of mandoline en meng dit door de ijsbergsla samen met het sesamzaad.

5. Grill de kipfilet vervolgens op de BBQ in 10 minuten gaar, de tijd hangt af van hoe dik de filets zijn. Grill de pitabroodjes voor 6 minuten op de BBQ met de deksel erop.

6. Snijd de pitabroodjes in en vul deze met de salade en de helft van de tzatziki. Serveer met de kip en de rest van de tzatziki.

Tip
Wanneer er geen deksel op de BBQ kan, bak dan de pitabroodjes af in de oven.

Variatietip
Dit gerecht is ook erg lekker vegetarisch. Vervang de kipfilet door halloumi marineer deze met de Verstegen Mix voor Pikante Kip en een el olie, bak de halloumi vervolgens op de BBQ.

Ingrediënten

– 250 g komkommer
– 1 citroen
– 2 tenen knoflook
– ¼ tl zout
– ¼ tl zwarte peper
– 500 g Griekse yoghurt 10% vet
– 5 g wit sesamzaad
– 600 g kipfilet
– 1 el olijfolie
– 1 zakje Mix voor Kip – Pikant
– 1 avocado
– 100 g mango
– 100 g radijs
– 100 g gesneden ijsbergsla
– 4 grote pita’s

Benodigdheden

– BBQ
– Rasp grof en fijn