Zelfgemaakt gehaktbrood met Italiaanse twist

Lekker, zelfgemaakt en traditioneel. Dit gehaktbrood is met zijn Italiaanse twist een perfect gerecht voor de brunch in het weekend of als hapje voor bij de borrel. Lekker met Guilt Free - Tomato Ketchup.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Oventijd: 45 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Snacks

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de (kastanje)champignons en de ui heel fijn.

2. Meng in een kom het rundergehakt met de Mix voor Gehakt – Italiaans, het ei, de kastanjechampignons en de ui. Kneed alles goed door elkaar.

3. Vet een cakevorm in met boter. Verdeel het gehakt over de ingevette vorm en druk goed aan.

4. Bak in ongeveer 40 à 45 minuten het zelfgemaakte gehaktbrood gaar. Het vlees is goed als het een kerntemperatuur heeft van circa 75ºC.

5. Laat na de oventijd het gehaktbrood circa 5 minuten rusten, alvorens het uit de vorm te halen. Serveer het gehaktbrood naar smaak met de Guilt Free – Tomato Ketchup.

Variatietip:
Het is ook erg lekker om een bol mozzarella in stukjes te snijden en dit toe te voegen aan het gehakt.

Ingrediënten

– 500 g rundergehakt
– 4 (kastanje)champignons
– 1 ui
– 1 ei
– 1 zakje Mix voor Gehakt – Italiaans
Guilt Free – Tomato Ketchup, naar smaak
– boter, voor invetten vorm

Benodigdheden

– Cakevorm