Dit plukbrood gevuld met kruidenboter en kaas is een heerlijk hapje voor tijdens de brunch, een borrel of een verjaardag.
1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de boter met de Mix voor Kruidenboter. Voeg eventueel Zeezout naar smaak toe.
2. Snijd het brood horizontaal en verticaal in, tot de bodem. Er ontstaat een raster met vierkanten over het brood.
3. Breek de plakken kaas in grove stukken, passend tussen de gleuven. Verdeel voorzichtig de kruidenboter en de kaas tussen de gleuven. Zorg dat alles belegd is.
4. Zet het brood voor ongeveer 5 à 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas goed gesmolten is. Serveer direct.
Variatietip:
Je kunt de mozzarella ook vervangen door jonge kaas of harde cheddar kaas.
– 1 rond, niet gesneden brood (vers of afbak)
– 4 plakken harde mozzarella kaas
– 1 zakje Mix voor Kruidenboter
– 200 g boter, op kamertemperatuur
– Zeezout, naar smaak