Jamaican Jerk chicken met koolsla en chilimayonaise

Jerk Chicken, de typisch en geliefde Jamaicaanse kip. Je hoort het eigenlijk op de BBQ te bakken, maar wij bereiden de kip in de oven. Heerlijk gemarineerde kip met krokante aardappeltjes uit de oven, koolsalade, chilimayo en limoenpartjes.

  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Oventijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor op 180°C. Meng 3 el olijfolie met 1 tl Zeezout en de World Spice Blend – Jamaican Jerk tot een marinade. Smeer de kipdrumsticks in met de marinade en laat 30 minuten staan. Verdeel de kipdrumsticks over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 30 minuten in de oven.

2. Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de krieltjes 15 minuten. Giet af en snijd de krieltjes in vieren. Voeg toe aan een ovenschaal en besprenkel met de resterende olijfolie en het resterende Zeezout. Rooster 20 minuten in de voorverwarmde oven.

3. Snijd de witte kool in repen. Verwijder de schil van de mango en snijd het vruchtvlees eraf langs de pit. Snijd daarna in blokjes. Rasp de bospeen en snijd het groen grof. Meng de helft van het groen met de peen, gesneden kool, mango en kokosyoghurt tot een koolsalade. Meng de mayonaise met de chilisaus en snijd de limoen in parten.

4. Serveer de Jerk Chicken met de aardappelen, koolsalade, chilimayo en limoenparten. Maak af met het resterende groen van de bospeen.

Variatietip:
Heb je wat minder tijd? Gebruik dan geraspte wortel.

Ingrediënten

-4 el olijfolie
-2 tl Zeezout
-2 el World Spice Blend – Jamaican Jerk
-8 kipdrumsticks
-1 kg krieltjes met schil
-200 g witte kool
-1 mango
-1 bos bospeen (met groen)
-200 ml kokosyoghurt
-4 el mayonaise
-2 el chilisaus
-1 limoen

Benodigdheden