Ga eens voor vegetarisch en maak een heerlijke spinaziestamppot met een gekookt eitje. Deze klassieke combinatie klinkt je vast niet onbekend in de oren, maar wij maken ‘m nog lekkerder met Verstegen mix voor spinaziestamppot en extra champignons.
1. Schil en halveer de aardappelen. Kook in 15 à 20 min. gaar in een pan met water.
2. Pel en snijd de rode uien in halve ringen en de champignons in partjes.
3. Verwarm een pan met de olie en bak de rode ui en champignons op hoog vuur in ca. 5 min gaar. Voeg de verse spinazie in delen toe tot het is geslonken.
4. Kook de eieren in een pan. Houd 3 à 4 min. aan voor zacht gekookt, 5 à 6 min. voor medium en 8 à 10 min. voor hard gekookt. Laat schikken in ijswater.
5. Giet de aardappelen af. Voeg de melk en de Mix voor Stamppot – Spinazie toe en stamp tot een puree. Voeg de rode ui, champignons en spinazie toe en meng alles goed door elkaar.
6. Pel de eieren en snijd in kwarten. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de gekookte eieren.
Variatietip:
Ook lekker met chipolata worstjes i.p.v. gekookt ei.
– 1 kg aardappelen
– 2 rode uien
– 250 g champignons
– 2 el zonnebloemolie
– 600 g verse spinazie
– 4 eieren
– 150 ml melk
– 1 zakje Mix voor Stamppot – Spinazie