Pappardelle pasta met kip in satésaus

Pappardelle pasta met kip in satésaus. Pasta eten we vaak met een room-, pesto- of tomatensaus. Maar wij willen een keer wat anders. Daarom deze heerlijke pappardelle pasta met … satésaus. Heerlijk met kip, kokosmelk en pinda’s. Een verrassende maar verrukkelijke combinatie!

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de cherrytomaten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de tomaten voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.

2. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de champignons in plakken en snijd de kipdijfilet in 2×2 cm blokken. Hak de peterselie fijn.

3. Voeg de olie toe aan een pan en fruit de ui en knoflook voor 1 min op middelhoog vuur. Voeg de kipdijfilet toe en bak bruin. Voeg de champignons toe en bak voor 4 minuten mee. Voeg volgens de Satésaus (kant-en-klaar), kokosmelk, Chilivlokken en kipbouillon toe. Roer goed door en laat op zacht vuur voor 15 minuten koken.

4. Breng water aan de kook in een pan en kook de pappardelle volgens aanwijzing op de verpakking en giet af. Rooster intussen in een droge koekenpan het Sesamzaad goudbruin en zet apart.

5. Verdeel de pappardelle en de saus over de borden. Garneer met de pinda’s, Sesamzaad en peterselie en de geroosterde tomaten. Maak af met de Zwarte peper naar smaak.

Ingrediënten

– 200 g cherrytomaten
– 1 rode ui
– 1 teen knoflook
– 400 g kastanje champignons
– 395 g kipdijfilet
– 15 g peterselie
– 2 el olijfolie
– 500 g Satésaus (kant-en-klaar)
– 400 g kokosmelk
– 1 tl Chilivlokken
– 1 blok kippenbouillon
– 500 g pappardelle
– 400 g champignons
– 2 el Sesamzaad
– 100 g gezouten pinda’s
– Vers gemalen Zwarte peper, naar smaak