Feestelijke gourmettafel met satésaus

Feestelijke gourmettafel met satésaus. Gourmetten is een échte Nederlandse traditie die vaak plaatsvindt tijdens de feestdagen. Iedereen maakt zijn eigen gerechtje en ondertussen klets je lekker bij. Een goede satésaus mag dan uiteraard niet ontbreken. De Satésaus Hot variant geeft een lekkere kick aan je stokbroodje, groente of kipsaté. De ideale smaakmaker tijdens de gourmet!

  • Oventijd: 15 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C en zet de roomboter buiten de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.

2. Snijd 300 g van de komkommer in dunne plakken en de overige komkommer in blokken van 2 cm. Snijd de paprika in repen en de champignons in plakken.

3. Rooster de pijnboompitten voor 5 minuten in de oven tot goudbruin. Meng ondertussen de Mix voor Kruidenboter met de roomboter.

4. Bak het stokbrood af volgens de beschrijving op de verpakking in de voorverwarmde oven. Verwarm de Satésaus Hot volgens de beschrijving op de verpakking.

5. Maak een salade van de ijsbergsla, pijnboompitten, gedroogde tomaten en de komkommer blokken.

6. Snijd de zalm in stukken van 3cm, verdeel deze vervolgens samen met de kipsaté, vega gehaktballetjes en garnalen over verschillende bakjes en borden. Verdeel de gesneden paprika, champignons, komkommer plakken en cherrytomaten over andere bakjes/borden.

7. Serveer vervolgens alles op tafel. De zonnebloemolie is voor in de gourmetpannetjes.

Variatietip:
Als extra toevoeging aan de gourmet kan er omelet toegevoegd worden. Snijd 1 stengel bosui in dunne ringen en klop 4 eieren los met 20 ml melk en peper en zout. Bak de omelet in een gourmetpannetje.

Ingrediënten

– 250 g ongezouten roomboter
– 400 g komkommer
– 1 rode paprika
– 250 g champignons
– 10 g pijnboompitten
– Mix voor Kruidenboter
– 1 robuust stokbrood
– Satésaus Hot
– 150 g gesneden ijsbergsla
– 70 g partjes gedroogde tomaat
– 300 g zalm zonder huid
– 300 g kipsatéspies
– 170 g vega gehaktballetjes
– 150 g garnalen
– 200 g cherrytomaten
– 4 el zonnebloemolie