Gestoofde kip met pompoen en rijst

Gestoofde kip met pompoen en rijst. Een heerlijke stoofpot met Jamaican Jerk kip en pompoen, geserveerd met rijst.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Kruid de kippendijen met de olijfolie en de World Spice Blend – Jamaican Jerk. Laat voor 15 minuten staan.

2. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snipper ondertussen de knoflook fijn. Snijd de tomaten in partjes en de uien in halve ringen.

3. Verhit de vloeibare margarine in de pan en fruit de knoflook. Bak de kippendijen rondom bruin. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut al roerend mee. Voeg het water, de uien en de pompoenblokjes toe. Laat op laag vuur voor 10 minuten sudderen met een deksel op de pan. Voeg de tomaten partjes toe en laat voor 5 minuten stoven. Serveer met de gekookte rijst.

Ingrediënten

– 600 g kippendijen
– 400 g voorgesneden pompoenblokjes
– 3 grote tomaten
– 2 uien
– 2 tenen knoflook
– 1 blikje tomatenpuree à 70 g
– 300 g zilvervliesrijst of bruine rijst
– 1 à 1,5 el World Spice Blend – Jamaican Jerk
– ½ bosje verse peterselie of koriander
– 250 ml water
– 50 g vloeibare margarine
– 3 el olijfolie

Benodigdheden

– Stoofpan