Gekruide boontjes met rauwe ham uit de oven

Een makkelijk te bereiden bijgerecht, perfect voor een grote groep eters.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Oventijd: 5 minuten
  • Categorieën: Bijgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Dop de verse sperziebonen. Halveer de plakken parmaham.

2. Kook de sperziebonen in 5 à 6 minuten beetgaar in een pan met ruim kokend water.

3. Giet de boontjes af, voeg de olijfolie en de Groentefinish – Mix voor Boontjes toe en meng door elkaar.

4. Leg circa 6 à 8 sperziebonen op een plakje parmaham en wikkel de parmaham er rondom omheen.

5. Leg de gekruide boontjes met parmaham in een ovenschaal en verwarm voor circa 5 minuten in de voorverwarmde oven.

Variatietip:
Vervang de boontjes eens voor haricots verts.

Ingrediënten

– 800 g sperziebonen
– 10 plakken rauwe ham, bijv. parmaham of serranoham
– 1 zakje Groentefinish – Mix voor Boontjes
– 4 el olijfolie

Benodigdheden

– Ovenschaal