Een makkelijk te bereiden bijgerecht, perfect voor een grote groep eters.
1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Dop de verse sperziebonen. Halveer de plakken parmaham.
2. Kook de sperziebonen in 5 à 6 minuten beetgaar in een pan met ruim kokend water.
3. Giet de boontjes af, voeg de olijfolie en de Groentefinish – Mix voor Boontjes toe en meng door elkaar.
4. Leg circa 6 à 8 sperziebonen op een plakje parmaham en wikkel de parmaham er rondom omheen.
5. Leg de gekruide boontjes met parmaham in een ovenschaal en verwarm voor circa 5 minuten in de voorverwarmde oven.
Variatietip:
Vervang de boontjes eens voor haricots verts.
– 800 g sperziebonen
– 10 plakken rauwe ham, bijv. parmaham of serranoham
– 1 zakje Groentefinish – Mix voor Boontjes
– 4 el olijfolie
– Ovenschaal