Carrot cake met ras el hanout

Carrot cake met ras el hanout oftewel worteltaart is een heerlijke cake met geraspte wortel.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Oventijd: 50-60 minuten
  • Aantal Personen: 8 Personen
  • Categorieën: Bakken, Nagerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven op 175°C.

2. Doe volkorenmeel, zelfrijzend bakmeel, baking soda, World Spice Blend – Ras el Hanout en zout in een kom en meng.

3. Klop de eieren in een andere kom los met de basterdsuiker, sap en rasp van de sinaasappel. Voeg langzaam de olie toe en meng goed.

4. Roer het bloemmengsel er in twee delen doorheen, gevolgd door de geraspte wortel en rozijnen.

5. Doe het beslag in een cakeblik met bakpapier en bak 50-60 minuten in de oven.

6. Maak de frosting door roomkaas en kwark te mengen met poedersuiker.

7. Smeer de frosting over de afgekoelde cake en rasp de rest van de laatste sinaasappel er overheen.

Ingrediënten

– 250 g geraspte wortel
– 100 g volkorenmeel
– 100 g zelfrijzend bakmeel
– 100 g donkere basterdsuiker
– 1 tl baking soda
– 150 ml zonnebloemolie
– 3 eieren
– 100 g rozijnen
– 1 sinaasappel
– 2 tl World Spice Blend – Ras el Hanout
– 1 tl zout
– 50 g kwark
– 50 g roomkaas
– 2 el poedersuiker
– 1 sinaasappel