Heerlijke pindakoekjes met satésaus. Ideaal voor als je nog een laatste restje satésaus over hebt en dat niet wilt weggooien. Lekker om met visite van te smullen tijdens een kopje koffie. Met dit recept maak je circa 15 pindakoekjes.
1. Verwarm de oven voor op 175°C.
2. Mix de boter, witte basterdsuiker, één ei en de Satésaus (kant-en-klaar) in een mengkom tot een glad beslag met een keukenmachine of handmixer. Voeg vervolgens de bloem en een snufje zout toe en kneed het mengsel tot een deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 15 minuten rusten in de koelkast.
3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Splits het andere ei. Hiervan heb je alleen het eiwit nodig. Klop het eiwit los en zet dit even apart. Hak de pinda’s grof.
4. Maak van het deeg 15 kleine balletjes en verdeel ze over de met bakpapier beklede bakplaat. Druk de koekjes vervolgens plat en bestrijk de koekjes met het losgeklopte eiwit.
5. Strooi de grofgehakte pinda’s over de koekjes. Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes in circa 20 tot 25 minuten goudbruin.
6. Laat de pindakoekjes afkoelen op een rooster.
– 60 g boter, op kamertemperatuur
– 50 g witte basterdsuiker
– 2 eieren
– 30 g Satésaus (kant-en-klaar)
– 140 g bloem
– snufje zout
– 25 g pinda’s
– Vershoudfolie
– Keukenmachine of handmixer
– Bakplaat
– Bakpapier
– Rooster