Romige witte chocolade cheesecake op een lekkere bodem van kruidnoten met bovenop extra chocolade kruidnoten.
1. Verwarm de oven op 180°C.
2. Maal de kruidnootjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en meng door de kruidnoten. Bekleed een springvorm van 24 cm diameter met bakpapier en doe het kruidnotenmengsel op de bodem. Druk stevig aan met een lepel en zet in de koelkast.
3. Meng de roomkaas met de suiker, Specerijenmix voor Koek & Speculaas, Vanille en een snufje zout en voeg een voor een de eieren toe. Meng als laatste de crème fraîche erdoor.
4. Giet dit mengsel op de kruidnotenbodem en zet in de oven. Zet een bak met water op de bodem van de oven en bak de taart 50 minuten.
5. Zet de oven uit en laat de cheesecake een uur afkoelen. Zet vervolgens in de koelkast tot hij helemaal afgekoeld is. Versier met extra (chocolade)kruidnoten.
– 250 gram kruidnootjes
– 75 gram boter
– 500 gram roomkaas
– 100 gram kristalsuiker
– 3 eieren
– 125 g crème fraîche
– 1 tl Specerijenmix voor Koek & Speculaas
– 1 Vanillestokje
– Snufje zout
– (chocolade)kruidnoten ter decoratie