Op werkdagen voor 23:59 besteld*, volgende dag in huis
Categorieën: Vlees

Stoofpot met Guinness en Yorkshire puddings

Gemiddeld
Bereidingstijd: 25 minuten | Stooftijd: 3 uur | Oventijd: 20 minuten
4 Personen
>60 min

Langzaam gegaard Guinness-stoofvlees, geserveerd in luchtige Yorkshire puddings

Stoofvlees-guinness-en-yorkshire-puddings

Maak indruk met stoofvlees met Guinness, geserveerd in luchtige Yorkshire puddings. Geef het langzaam gegaarde sucadevlees dat beetje extra smaak en diepgang door kruidige specerijen zoals rozemarijn, tijm, laurier en kruidnagel. Terwijl het vlees suddert tot boterzacht, maak jij het beslag voor de goudbruine puddings. Serveer met geroosterde aardappels of een frisse salade voor een troostrijk, klassiek Brits gerecht. Perfect voor een gezellige zondag of een uitgebreid weekenddiner vol smaak en charme.

Bereidingswijze

1

Laat de sucadelappen op kamertemperatuur komen. Snijd ze in grove blokjes en bestrooi met wat zout.

2

Verhit een klein beetje zonnebloemolie in een braadpan op hoog vuur. Schroei het vlees aan alle kanten dicht, haal uit de pan en zet apart.

3

Snijd de gele uien, wortels, prei, bleekselderij en knoflook grof. Smelt een flinke klont roomboter in dezelfde pan en bak de groenten kort aan op middelhoog vuur.

4

Voeg 1 eetlepel gedroogde rozemarijn en 1 eetlepel gedroogde tijm van Verstegen toe en bak 1 minuut mee. Roer er vervolgens 1 eetlepel bloem, 1 eetlepel mosterd, 1 theelepel marmite en 1 eetlepel worcestersaus doorheen. Bak dit nog 2 minuten mee.

5

Schep het vlees terug in de pan en schenk er de Guinness bij. Vul aan met water tot het vlees nét onder staat.

6

Prik de kruidnagels in de laurierblaadjes van Verstegen en voeg toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat ongeveer 3 uur sudderen tot het vlees boterzacht is en de saus mooi dik.

7

Liever in de oven? Zet voor dit stoofvlees recept de pan 2,5 uur in een oven van 160 °C. Houd er rekening mee dat je de oven later nodig hebt voor de Yorkshire pudding.

8

Maak ondertussen het beslag voor de Yorkshire pudding. Meng de bloem, melk, eieren, het water en een snuf zout tot een glad beslag.

9

Verwarm de oven voor op 220 °C. Zet een ovenschaal van ongeveer 20 cm met 2 eetlepels zonnebloemolie een kwartier in de oven, tot de olie gloeiend heet is.

10

Schenk heel voorzichtig een kwart van het beslag in de hete olie en sluit direct de ovendeur. Na 20 minuten is de pudding goudbruin en gaar. Herhaal dit tot je vier Yorkshire puddings hebt.

11

Serveer het stoofvlees in de Yorkshire puddings, met een frisse salade of geroosterde aardappelen erbij.

Ingrediënten

  • Stoofvlees:
  • 1200 gr sucadelappen
  • 3 grote gele uien
  • 2 winterpenen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 tenen knoflook
  • 1 prei
  • 1 el Rozemarijn
  • 1 el Tijm
  • 2 blaadjes Laurier
  • 2 Kruidnagels
  • 500 ml Guinness
  • 1 el mosterd
  • 1 tl marmite
  • 1 el worchestershire
  • Zout
  • Peper
  • Boter
  • Yorkshire puddings:
  • 150 gr bloem
  • 150 ml volle melk
  • 4 eieren
  • Mespunt zout
  • Zonnebloemolie

Product Gebruikt in Dit Recept

Laurier - Voorraadpot
Laurier - Voorraadpot

€4,59

Kruidnagel - Peg card
Kruidnagel - Peg card

€1,69

Tijm - Glazen strooier
Tijm - Glazen strooier

€2,49

Rozemarijn - Glazen strooier
Rozemarijn - Glazen strooier

€2,49