Deze boeren kruidkoek krijgt een bijzondere twist door alle heerlijke specerijen die eraan zijn toegevoegd. Hierdoor is het niet meer zomaar een cake, maar een kruidkoek! Met dit recept kun je jouw bezoek een heerlijk stuk cake aanbieden. Lekker met een kopje thee of koffie.
1. Verwarm de oven voor op 175°C.
2. Vet de cakevorm in of bedek hem met een vel bakpapier.
3. Mix de boter, suiker en de snuf zout romig in ongeveer 5 minuten met een keukenmachine of handmixer.
4. Voeg de eieren 1 voor 1 toe.
5. Mix het zelfrijzend bakmeel en de appelstroop erdoor tot een glad beslag. Voeg ook de Kaneel (gemalen), Gember (gemalen), Kardemom (gemalen), Foelie (gemalen), Kruidnagel (gemalen), Korianderzaad (gemalen) en Nootmuskaat (gemalen) toe en mix dit door het beslag.
6. Verdeel het beslag over het bakblik en bak de kruidkoek in ca. 55-65 minuten goudbruin (boven en onder warmte).
7. Laat de kruidkoek vervolgens afkoelen en snijd hem in plakken.
Tip:
Je kunt eenvoudig controleren of de cake gaar is door er met een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit? Dan is je cake gaar. Is de prikker niet schoon? Dan verleng je de baktijd met 5 á 10 minuten en probeer je het daarna weer opnieuw.
– 200 g zelfrijzend bakmeel
– 200 g roomboter (ongezouten – kamertemperatuur)
– 200 g suiker
– 4 eieren
– 1 el appelstroop
– 4 tl Kaneel (gemalen)
– 2 tl Gember (gemalen)
– 1½ tl Kardemom (gemalen)
– 1 tl Foelie (gemalen)
– 1 tl Kruidnagel (gemalen)
– ½ tl Korianderzaad (gemalen)
– ½ tl Nootmuskaat (gemalen)
– snuf zout
– Cakevorm van 20 centimeter
– Keukenmachine of handmixer