Verwen jezelf (of je gasten) met een plak van deze huisgemaakte kruidkoek — een geurige traktatie boordevol specerijen, liefde en nostalgie.
Met de warme tonen van kaneel, gember, kardemom, foelie, kruidnagel, koriander en nootmuskaat proef je bij elke hap een verwenmoment. De boter geeft een rijke, smeuïge structuur, terwijl een vleugje appelstroop zorgt voor subtiele karameltoetsen en extra diepte.
Of hij nu op tafel staat bij de koffie, als tussendoortje of als klein momentje voor jezelf: deze kruidkoek is perfect voor die momenten waarop je even wilt ontspannen en genieten.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet de cakevorm in of bedek hem met een vel bakpapier.
Mix de boter, suiker en de snuf zout romig in ongeveer 5 minuten met een keukenmachine of handmixer.
Voeg de eieren 1 voor 1 toe.
Mix het zelfrijzend bakmeel en de appelstroop erdoor tot een glad beslag. Voeg ook de Kaneel gemalen, Gemberpoeder, Kardemom gemalen, Foelie gemalen, Kruidnagel gemalen, Korianderzaad gemalen en Nootmuskaat toe en mix dit door het beslag.
Verdeel het beslag over het bakblik en bak de kruidkoek in ca. 55-65 minuten goudbruin (boven en onder warmte).
Laat de kruidkoek vervolgens afkoelen en snijd hem in plakken.
Je kunt eenvoudig controleren of de cake gaar is door er met een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit? Dan is je cake gaar. Is de prikker niet schoon? Dan verleng je de baktijd met 5-10 minuten en probeer je het daarna weer opnieuw.
€4,79